[Samblado..Serunding Halal Sedap Kelantan]
Serunding Samblado Malaysia
🔥🔥🔥 RAHSIA MEMILIH SERUNDING DARI KAK CAH🔥🔥🔥
.
.
===========================
1. PERIKSA TARIKH LUPUT!
===========================
Dah namanya pun PRODUK MAKANAN kan... WAJIB ada TARIKH LUPUT! Kalau tak ada tu mungkin ianya adalah SERUNDING SINTETIK yang dibuat dalam makmal... :)
Kalau serunding ORI, WAJIB ada TARIKH LUPUT! Jangan lupa semak tau tarikh luput tu...
Jangan terbeli yang dah EXPIRED sudah...
=============================
2. TENGOK WARNA SERUNDING
=============================
Hok yang ni ramai yang tak tahu! Kalau nak pilih serunding yang berkualiti, pilih yang warna dia kekuningan atau GOLDEN (keemasan).
Kalau dah hitam sangat tu maknanya dah OVERCOOKED! Dah hangit...
So kalau nak yang sedap, pilihlah yang warnanya GOLDEN2 gitu... :)
===================================
3. TENGOK HELAIAN DAGING SERUNDING
===================================
Tekstur serunding pun mainkan peranan jugak dalam menentukan ke'SEDAP'an serunding.
Kalau serunding tu banyak ketul2 maknanya ia tak berapa bagus. Sebabnya, ketul2 besar tu akan menyebabkan serunding lembab dan tak tahan lama!
So pilih yang halus mulus gitu uolls! Baru dapat rasa nikmat serunding yang sebenar...
==================
4. BAU SERUNDING
==================
Serunding yang bagus, baunya ada bau REMPAH2 dan MANIS2 MANJA gitu...
Kalau baunya dah berbau TENGIK, hati2 sikit sebab serunding tu mungkin dah lama dibuat.
Tapi kalau EXPIRED DATE dia lama lagi, HANTAM saja la labu... :)
Ikut je 4 tip di atas, anda boleh DETECT serunding yang berkualiti.
ok semua..tara..tara..


Comments
Post a Comment