Samblado..serunding Halal Sedap Kelantan..Resipi Serunding

 [ Rahsia Garam Buku vs Garam Halus Untuk Awah Serunding or Resipi Serunding ]

Al kisahnya camni adeq..akak ni punya la pandai sendiri..tung- tang tung-tang kat dapur..

Tengah buat awah serunding..cari-cari garam tak jumpa..rupanya..stok garam habis..selalu beli yang berguni garam kasar..gare buku oghe klate panggil..hehe

Awah tengah atas dapur ni..tengok ada garam halus..terus timbang 400g..masuk dalam awah untuk serunding 20 kilo daging..

Siap menggoreng serunding tu..lebur luluh hati akak deq oiiii..

MASINNNNNN...

Serunding masin deq oiiii..

Rupanya..

Garam halus lagi masin dari garam buku..or garam kasar..walaupun timbang beratnya sama

Allahuakbar..

Garam kasar ni masinnya ala-ala jer..

kalau adik-adik nak guna garam halus..kena kurangkan timbangannya yer..

Itulah al-kisahnya..salah pilih garam pon tak boleh deq..

hehehe..sila-sila share untuk manfaat bersama yer..

#samblado


Comments

Popular Posts